Όνομα Χρήστη
Κωδικός
Ξέχασα το συνθηματικό μου
Εγγραφή
Οδηγίες εγκατάστασης γλωσσών πληκτρολογίου  
Ημερομηνία: 03/01/2012
  

Για την εκτέλεση των on-line διαγωνισμάτων σε διαφορετική γλώσσα από την ελληνική-αγγλική θα πρέπει να έχετε εγκατεστημένη στο πληκτρολόγιό σας την αντίστοιχη γλώσσα γραφής (Γαλλικά – Γερμανικά).


Προσοχή: Η εγκατάσταση της γλώσσας πληκτρολογίου αφορά την γλώσσα την οποία μπορείτε να γράψετε με το πληκτρολόγιό σας και όχι την γλώσσα που θα έχετε εγκατεστημένη στον λειτουργικό σας σύστημα (Windows).
Για να εγκαταστήσετε την γλώσσα πληκτρολογίου που επιθυμείτε, ακολουθείστε τις παρακάτω οδηγίες ανάλογα με την έκδοση του λειτουργικού σας συστήματος:

Για εγκατάσταση γλώσσας πληκτρολογίου σε Windows 7/Vista:


•    Ανοίξτε τις Τοπικές ρυθμίσεις και ρυθμίσεις γλώσσας κάνοντας κλικ στο κουμπί Έναρξη , το στοιχείο Πίνακας ελέγχου, την επιλογή Ώρα, γλώσσα και περιοχή και στη συνέχεια, κάνοντας κλικ στην επιλογή Τοπικές ρυθμίσεις και ρυθμίσεις γλώσσας.
•    Κάντε κλικ στην καρτέλα Πληκτρολόγια και γλώσσες και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Αλλαγή πληκτρολογίων.
•    Στην περιοχή Εγκατεστημένες υπηρεσίες, κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη.
•    Κάντε διπλό κλικ στη γλώσσα που θέλετε να προσθέσετε, διπλό κλικ στο Πληκτρολόγιο, ενεργοποιήστε τις επιλογές υπηρεσιών κειμένου που θέλετε να προσθέσετε και κάντε κλικ στο κουμπί OK.

Για εγκατάσταση γλώσσας πληκτρολογίου σε Windows XP:


•    Κάντε κλικ στο μενού Έναρξη και έπειτα στην επιλογή Πίνακας Ελέγχου.
•    Κάντε κλικ στο στοιχείο Ημερομηνία, Ώρα, Γλώσσα και Τοπικές ρυθμίσεις.
•    Κάντε κλικ στο στοιχείο Προσθήκη άλλων γλωσσών.
•    Στο παράθυρο διαλόγου Τοπικές ρυθμίσεις και ρυθμίσεις γλώσσας, στην καρτέλα Γλώσσες, κάντε κλικ στο στοιχείο Λεπτομέρειες.
•    Στο παράθυρο διαλόγου Υπηρεσίες κειμένου και γλώσσες εισόδου, στην καρτέλα Ρυθμίσεις, κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη.
•    Στο παράθυρο διαλόγου Προσθήκη γλώσσας εισόδου, κάντε κλικ στη λίστα Γλώσσα εισόδου και επιλέξτε την προτιμώμενη γλώσσα και διάλεκτο. Αν θέλετε να αλλάξετε την τυπική διάταξη πληκτρολογίου, κάντε κλικ στη λίστα Διάταξη πληκτρολογίου/IME και επιλέξτε μια νέα διάταξη πληκτρολογίου. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί OK.
•    Στο παράθυρο διαλόγου Υπηρεσίες κειμένου και γλώσσες εισόδου, στην καρτέλα Ρυθμίσεις, κάντε κλικ στη λίστα Προεπιλεγμένη γλώσσα εισόδου και επιλέξτε τη γλώσσα που θα χρησιμοποιείτε συχνότερα. Η γλώσσα που επιλέγετε ως προεπιλογή, θα εμφανίζεται όταν εκκινείτε τον υπολογιστή σας.
•    Για να επιλέξετε επιπλέον γλώσσες, επιστρέψτε στο βήμα 5 ή, αν έχετε ολοκληρώσει την προσθήκη γλωσσών, κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ.


Μετά την εγκατάσταση της κάθε γλώσσας πληκτρολογίου,μπορείτε να  εναλλάσεστε μεταξύ των γλωσσών που έχετε εγκαταστήσει πατώντας το σύμβολο αλλαγής γλώσσας στο κάτω δεξία μέρος της οθόνης σας  .


Οι ειδικοί χαρακτήρες της κάθε γλώσσας  φαίνονται στις παρακάτω εικόνες:


Για τα Γαλλικά:Για τα Γερμανικά:
     
© Copyright ΓνώσηPegasus Hermes Application   Powered by Pegasus Technology