Όνομα Χρήστη
Κωδικός
Ξέχασα το συνθηματικό μου
Εγγραφή
Ecomobility 2012 

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝH ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΕΖΩΝ

H ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ECOMOBILITY 2011-12

Στη μάχη για τα δικαιώματα των πεζών και τη βελτίωση ποιότητας ζωής,

ομάδες μαθητών από 38 πόλεις, που θα υλοποιηθεί η εκστρατεία

Με αξιόλογο ενδιαφέρον για την επένδυση που γίνεται στη νέα γενιά, παρουσιάστηκε η Εκστρατεία ECOMOBILITY 2011-12, στη διάρκεια εκδήλωσης που έγινε την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου το μεσημέρι, στην αίθουσα Golden του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν εκπρόσωποι της Πολιτείας, της Επιστημονικής Κοινότητας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Φορέων της Εκπαιδευτικής Κοινότητας καθώς και των Μη Κυβερνητικών Οργανισμών.

Φέτος, συμπληρώνονται εννέα συνεχόμενες χρονιές που υλοποιείται το πρόγραμμα και τα αποτελέσματά του είναι φανερά πλέον στην διαμόρφωση αντίληψης των νέων αλλά και στην αλλαγή νοοτροπίας που βοηθά στην ανάπτυξη μίας βιώσιμης πόλης. Με το σύνθημα «Οι Μαθητές ερευνούν, οι Πόλεις ενημερώνονται, η Κοινωνία ευαισθητοποιείται», ομάδες μαθητών από τριάντα οκτώ πόλεις της χώρας μελέτησαν, ερεύνησαν και κατέγραψαν τα προβλήματα που προκαλούν οι συνήθειες και οι συνθήκες μετακίνησης στην πόλη τους και από τις αρχές Φεβρουαρίου έως και το τέλος Μαρτίου θα καταθέσουν τις προτάσεις τους για την Πράσινη Μετακίνηση στις 38 πόλεις με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Η Εκδήλωση ξεκίνησε με την υποδοχή από τον Γενικό Γραμματέα του Δ.Σ. του ECOCITY, Συγκοινωνιολόγο κ. Πάνο Παπαδάκο που μίλησε για το σκοπό της εκστρατείας και αναφέρθηκε στα  κυκλοφοριακά προβλήματα που επηρεάζουν τις μεγάλες πόλεις μας. Ακολούθησε η  ανάγνωση των μηνυμάτων του Επιτρόπου Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Τζανέζ Ποτότσνικ, της Ευρωβουλευτού κας Μαριέττας Γιαννάκου και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Άρη Αλεξόπουλου, ενώ χαιρέτησαν την έναρξη της εκστρατείας ο κ. Αναστ. Νεράντζης Βουλευτής ΝΔ Β’ Πειραιά και ο κ. Αντώνης Καϊλής από το Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Το μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής Καθηγητής του ΕΜΠ κ. Βλαστός Θάνος τόνισε το όραμα που υπηρετεί η Εκστρατεία και την επένδυση που γίνεται στους έφηβους για να κατανοήσουν τις συνέπειες της αλόγιστης μετακίνησης στις πόλεις και την απουσία περιβαλλοντικής καλλιέργειας, ενώ τόνισε πόσο σημαντικό είναι οι νέοι μας να παίρνουν θέση σε θέματα που τους αφορούν.

Στη συνέχεια ο Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιώργος Πανηγυράκης, παρουσίασε τα συμπεράσματα από την εργασία που πραγματοποιεί κάθε χρόνο το Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών ΜΒΑ OΔΕ & ΜΕ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σχετικά με διαμόρφωση της αντίληψης των μαθητών στην μετακίνηση και στην περιβαλλοντική συμπεριφορά.

Ο Πρόεδρος του ECOCITY κ. Θάνος Ζαφειρόπουλος ολοκλήρωσε την παρουσίαση αναλύοντας το περιεχόμενο της φετινής εκστρατείας και ανακοίνωσε τις πόλεις που συμμετέχουν και τις ομάδες Γυμνασίων που θα καταθέσουν προτάσεις. Αναφέρθηκε στη διαδικασία και τα κριτήρια αξιολόγησης των εργασιών, ενώ ανέφερε το σημαντικό σκέλος που αφορά την συνδιοργάνωση του προγράμματος με τους Δήμους, τονίζοντας την θερμή ανταπόκριση που υπήρξε από τους Δημάρχους στο κάλεσμα για συνεργασία. Τόνισε δε πως η 9η περίοδος της Εκστρατείας είναι αφιερωμένη στα Δικαιώματα των Πεζών και στο σεβασμό της ελευθερίας μετακίνησης.

 

Από το Δήμο Βύρωνα στην εκδήλωση παρευρέθησαν  η αντιδήμαρχος Παιδείας κα. Τζένη Παυλάκου-Παναγιωτοπούλου και η διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Βύρωνα κα Χαρδαβέλα.

 
     
© Copyright ΓνώσηPegasus Hermes Application   Powered by Pegasus Technology